Weerplaza app geschikt voor Chromecast

Weerplaza heeft haar iOS en Android app voorzien van een update. De update staat gebruikers toe het weerbericht te streamen naar de TV via de Google Chromecast. Weerplaza is hiermee het eerste Nederlandse bedrijf dat de Chromecast ondersteund. Eerder schreven we al over een update van Google waardoor je het weerbericht kan tonen, maar de app van Weerplaza staat daar los van.

Er is een klein icoontje (het chrome logo) toegevoegd aan de app. Als je erop klikt, moet je de naam selecteren die je jouw stick gegeven hebt tijdens de installatie. Hierna wordt automatisch verbinding gemaakt met dat device. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, wordt het weerbericht op het TV-scherm getoond. De app biedt het weerbericht en een uitgebreide regenradar aan. In de toekomst volgen mogelijk verdere updates en uitbreidingen.

Ondersteuning

In de Google Cast Store kun je de volledige lijst van apps zien die de casting technologie ondersteunen. Het aantal bedrijven dat de stick van Google ondersteunt wordt steeds groter en men verwacht dat het aantal de komende tijd alleen maar zal toenemen. Onder andere YouTube en Netflix zijn enkele grote spelers die de casting technologie al volledig geïntegreerd hebben in hun applicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *