Wat is scherm casten in Chrome nu precies?

In de wereld van de Chromecast wordt vaak gesproken over het casten vanuit Chrome. Als je nog niet zo bekend bent met de Chromecast vraag je je misschien af wat het casten van een scherm nu precies is.

Betekenis van het woord ‘casten’

Als je het woord ‘casten’ vertaalt van het engels naar het Nederlands krijg je als vertaling meestal gieten, gooien en smijten.

Google Translate geeft het werkwoord “Casten” de volgende betekenis:

throw (something) forcefully in a specified direction.
Ofwel: ‘iets’ geforceerd in een bepaalde richting gooien.

En dat is eigenlijk precies wat casten in Chrome is: de inhoud van een Chrome tabblad wordt naar een Chromecast gestuurd en weergegeven op het apparaat waarop de Chromecast is aangesloten. Dat kan een tv zijn maar ook – in het geval van de Chromecast Audio – een versterker.

Muziek casten vanaf je pc of laptop

Zo kun je bijvoorbeeld in plaats van via een app (op je telefoon) ook muziek luisteren met behulp van je pc of laptop. Je opent een site met muziek-streams, bijvoorbeeld radioluisteren.fm, en je kiest je favoriete muziekzender. Vervolgens klik je op de cast-knop en het actieve tabblad wordt naar je Chromecast of Chromecast Audio gestuurd. Dat is alles.

Om te kunnen casten vanuit Google Chrome kun je een extensie installeren in Chrome, maar vanaf juli 2016 is het casten standaard ingebouwd in Chrome. Ook dan kan het nog handig zijn om de extensie te installeren omdat je dan een cast-icoontje rechts van je adresbalk hebt staan. Dat scheelt je telkens weer een klik.

Als je op de afbeelding hieronder klikt ga je naar de Google Cast extensie in de webstore.

Google Chrome extensie voor scherm casten

 

 

Een gedachte over “Wat is scherm casten in Chrome nu precies?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *