Hoe werkt Spotify op de Chromecast ?

Vanaf begin oktober 2015 biedt Spotify ondersteuning voor de Chromecast, en vanaf eind oktober werkt het ook met de Chromecast 1. Het casten van Spotify muziek naar je Chromecast of Chromecast Audio werkt erg eenvoudig.

Zorg er eerst voor dat:

  • je Chromecast is aangesloten op je tv, of je Chromecast Audio op je audio installatie of speaker;
  • de Chromecast is geconfigureerd;
  • de Spotify app is geïnstalleerd op je telefoon of tablet; (iOS: versie 4.0 (of hoger) van Spotify; Android: versie 4.0 (of hoger), versie 3.7 (of hoger) van Spotify en de laatste versie van Google Play Services);
  • zorg dat je telefoon/tablet in hetzelfde netwerk zit al de Chromecast;
  • als je een Chromecast 1 hebt: installeer de nieuwste firmware.

Start vervolgens de Spotify app, kies de muziek die je wilt horen en start het afspelen. Selecteer de “Wordt nu afgespeeld” balk. Je ziet nu onderin het scherm “Apparaten beschikbaar” zoals in onderstaande afbeelding:

Spotify app Chromecast

 Je krijgt nu een scherm te zien met daarin alle apparaten die beschikbaar zijn voor het afspelen van de Spotify muziek. In onderstaand voorbeeld is dat de iPhone waar de app op is geïnstalleerd, twee “gewone” Chromecasts en een HP laptop waarop Spotify is geïnstalleerd.

Spotify afspelen op Chromecast

Zoals je kunt zien bevindt zich ook een Chromecast Audio in het netwerk, maar deze is niet beschikbaar omdat je hiervoor een Premium abonnement moet hebben. Het premium abonnement kun je gratis 90 dagen proberen door gebruik te maken van de Spotify actie voor Chromecast bezitters.

Spotify Premium 3 maanden gratis

Spotify Chromecast

Spotify biedt Chromecast bezitters de mogelijkheid 90 dagen gratis gebruik maken van Spotify Premium. Wil je gebruik maken van deze aanbieding, zorg dan dat je Chromecast geconfigureerd is en aan staat, en ga dan naar deze pagina. Vervolgens moet je akkoord gaan met het verstrekken van je Chromecast-ID, de Chromecast selecteren en krijg je te zien van welke aanbiedingen je gebruik kunt maken voor die Chromecast.

Abonnement wordt niet automatisch beëindigd

Hou er rekening mee dat het abonnement na die 90 dagen automatisch een betaald abonnement (van € 9,99 per maand) wordt, zoals uit onderstaande tekst uit de algemene voorwaarden blijkt:

“Als u besluit dat u geen betalende gebruiker van de Spotify Premium Service wilt worden, dan moet u uw abonnement op de Premium Service annuleren door vóór het einde van uw gratis proefperiode in te loggen op uw Spotify-account en de annuleringsinstructies op te volgen. Zo niet, dan wordt u aan het einde van uw gratis proefperiode automatisch een betalende gebruiker van de Spotify Premium Service en zullen de abonnementskosten voor Spotify Premium elke maand automatisch van de door u opgegeven creditcard worden afgeschreven, totdat u uw abonnement op de Premium Service opzegt.”

Uiteraard hoopt Spotify dat je na die 90 dagen zo aan Spotify gewend bent dat je bereid bent voor Spotify Premium te betalen. Maar als je dat nog niet zeker weet en je gaat gebruik maken van de aanbieding, dan is het verstandig om een datum in je agenda te zetten zodat je niet kunt vergeten te annuleren, mocht je dat willen.

 Spotify Premium 90 dagen gratis bij Chromecast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *