HBO GO ondersteuning Chromecast: werkt het nu wel of niet?

HBO GO is een on demand-service voor HBO-abonnees waarmee je op je tablet, smartphone of laptop/computer naar films en series kunt kijken.

Officieel biedt HBO GO al sinds 2013  Chromecast ondersteuning. In de praktijk ondervinden veel mensen nog steeds problemen bij het weergeven van HBO GO op de Chromecast. Dit in schril contrast met Netflix, waarmee bijna nooit problemen worden gemeld.

HBO Go Chromecast supportHoewel in diverse fora mensen problemen melden met HBO GO op de Chromecast, is het niet volledig duidelijk  of dit aan de HBO GO Chromecast compatibiliteit ligt of gewoon aan de de kwaliteit van de apps of aan storingen in de communicatie met de HBO streaming servers. Feit is wel dat gebruikers de iOS en de Android app voor HBO GO niet positief waarderen.

In de reviews van de apps is onder andere sprake van dat de verbinding met de Chromecast niet gemaakt kan worden, en ook van foutmeldingen en een plotseling wegvallende verbinding.

Mocht je zelf positieve of negatieve ervaringen hebben met HBO GO op de Chromecast, laat dan hieronder een bericht achter zodat er een beeld ontstaat of het nu wel of niet goed werkt en wat de problemen met de combinatie HBO GO Chromecast nu precies zijn.

3 gedachten over “HBO GO ondersteuning Chromecast: werkt het nu wel of niet?

 • 19 november 2015 om 08:49
  Permalink

  Chromecast met HBO GO werkt wel (ik heb het nu een maand) maar is erg traag vergeleken met Netflix via Chromecast. 1 verkeerde of te snelle aanraking van je telefoonscherm en je kunt chromecast weer gaan loskoppelen en opnieuw opstarten.Lastig films vinden en verder kijken, in theorie lijkt HBO GO op Netflix maar het is een wereld van verschil.Als het je eenmaal is gelukt om een film af te spelen van HBO GO via Chromecast is de kwaliteit wel goed maar je moet wel enigszins handig zijn met je TV en apps (waaronder de chromecast app voor koppelen en loskoppelen) en geduld hebben. Als ik ze beiden een cijfer moet geven qua comptabiliteit met chromecast dan krijgt HBO GO een 3 en Netflix een 9.Aantal devices dat je kunt koppelen is ook gelimiteerd bij HBO GO, waardoor je de melding kunt krijgen dat je niet kunt kijken via een bepaald device als je enthousiast aan het experimenteren bent geweest.

  Beantwoorden
 • 21 juli 2016 om 12:35
  Permalink

  HBO go app werkt wel met chromecast maar duurt soms wel een uur voordat hij chromecast ziet,vaak gebruik ik netflix om hem te kickstarten,vaak gaat het dan 30 min sneller,al met al zeer teleurstellend,
  Nb. Op de 5 ghz band werkt ie helemaal niet

  Beantwoorden
 • 14 augustus 2016 om 19:31
  Permalink

  In tegenstelling tot Netflix werkt HBO Go niet. Er is geen app voor mijn nieuwe smart tv en chromecast wordt niet herkent. Laat maar zitten. Blijf wel bij Netflix.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *