Google komt met nieuwe 4k Chromecast Ultra

Chromecast Ultra wordt 4 oktober gelanceerd

Op 4 oktober is  er een hardware event tijdens welke Google diverse nieuwe apparaten aankondigt. Eén van die apparaten is een nieuwe Chromecast die 4K Ultra HD Video ondersteuning biedt, de Chromecast Ultra.

Deze gang van zaken begint inmiddels vrij gebruikelijk  te worden. Google lekt vooraf de informatie zodat er voor de aankondiging al veel media-aandacht is voor het event. Vervolgens worden producten tijdens de presentatie officieel gelanceerd. Zo ging het in 2015 met de Chromecast 2 ook, en die was een dag later al te koop in Nederland. We gaan er daarom van uit dat de Chromecast Ultra binnenkort in de Nederlandse schappen ligt. Dat houdt dan nog niet per definitie in dat er meteen 4K content gecast kan worden omdat de apps van waaruit de content wordt gestreamd zeer waarschijnlijk ook ge-updated zullen moeten worden.

Chromecast Ultra

4K Chromecast UltraUiterlijk lijkt de Chromecast Ultra veel op de bestaande Chromecast. Het apparaatje is iets dikker en het Google logo is op de gelekte afbeeldingen van de Ultra verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een “G”. Ook in Firmware versie 1.21 (voor testers die deelnemen aan het Chromecast Preview-programma) is het Chromecast-logo nergens meer te vinden.

Onder de motorkap gaat het om een hele andere Chromecast dan de huidige versie die 1080p kan streamen. Voor het streamen van 4K beschikt het nieuwe model over veel krachtiger hardware dan het huidige model. Naast 4K streaming kan de Ultra ook HDR beelden weergeven.

Heb je een 4K televisie en het juiste Netflix abonnement, dan kun je straks met de Chromecast Ultra Netflix kijken in 4K resolutie.

Chromecast Ultra Kopen

Het is nog niet bekend of de Chromecast Ultra na 4 oktober meteen in Nederland te koop is, maar we verwachten van wel. Het prijskaart ligt wel een stuk hoger; de Chromecast Ultra zal volgens de geruchten ongeveer € 70 gaan kosten, twee keer de prijs van de HD Chromecast.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *