Google komt met ethernet-adapter voor Chromecast

Update 5-10-2015: werkt de Chromecast ethernet-adapter ook met de nieuwe Chromecast? Ja, zie hier. Wil je de Chromecast ethernet adapter kopen dan zul je dat in het buitenland moeten doen, hij is in Nederland niet te koop, ook niet bij Google zelf.

Google heeft een ethernet-adapter voor de Chromecast uitgebracht. Hiermee kan de HDMI-stick via een ethernet-kabel op internet worden aangesloten.
De adapter is vooralsnog alleen in Google play te koop voor Amerikaanse Chromecast gebruikers en kost daar 15 dollar. Het is nog niet bekend wanneer de adapter in Nederland te koop zal zijn, maar het is vrijwel zeker dat dit gaat gebeuren. De adapter was kort na de introductie in Amerika al uitverkocht.

Waarom zou je zo’n adapter moeten aanschaffen? In de eerste plaats omdat het 2,4 GHZ WiFi netwerk steeds voller wordt waardoor het risico bestaat dat het streamen van media gaat haperen, zeker wanneer dit de nodige bandbreedte vraagt. De officiële reden van Google om de adapter uit te brengen is dat er vaak veel plekken in huis zijn waar geen goede WiFi dekking is. Daar moet dan natuurlijk wel een vaste aansluiting beschikbaar zijn.

Mocht één van bovenstaande redenen je tot nog toe hebben weerhouden van het aanschaffen van een Chromecast, dan is de deze adapter misschien straks de oplossing voor jou. Overigens worden WiFi problemen vaak veroorzaakt door slechte routers. Met name de door providers bij abonnementen meegeleverde routers zijn vaak van een matige kwaliteit waardoor ze een zwakke schakel in je netwerk vormen. Een goede (beste uit de test Consumentenbond) en niet te dure router is bijvoorbeeld de Archer C7 van TP-LINK.

De adapter kan in een stopcontact worden gestoken. Vervolgens wordt de adapter via een ethernet kabel met het thuisnetwerk verbonden (via een hub, router of RJ-45 wandcontact). Het kabeltje waarmee de adapter in de Chromecast wordt gestoken vervangt het micro-usb kabeltje via welke de Chromecast van stroom wordt voorzien. Deze is niet meer nodig omdat de ethernet adapter de Chromecast van stroom voorziet.

ethernet-adapter-chromecast

De Chromecast heeft in zijn relatief korte bestaan een enorme populariteit bereikt. Wereldwijd zijn er al meer dan 17 miljoen van deze streaming-sticks over de toonbank gegaan.

2 gedachten over “Google komt met ethernet-adapter voor Chromecast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *