Hoe werkt de Chromecast?Lees de Chromecast setup voor dummies!

Foto’s streamen naar Chromecast met Photo Caster app

Google lanceerde heel recent een nieuwe Chromecast app: Photowall. De app is weer een nieuwe reden voor jou om een Chromecast te kopen, maar schiet wel te kort als je simpelweg enkele foto’s wil laten zien. Gelukkig zijn er meerdere ontwikkelaars die apps hebben gemaakt voor op je iOS en Android apparaten en dus is er een app die dit wél kan: Photo Caster.

Photo Caster is gratis te downloaden en is erg simpel. Je krijgt alle foto’s te zien die je op je apparaat hebt en vervolgens kun je een foto selecteren die je op de TV wilt zien. Je kunt ook een slideshow maken en zelf instellen na hoeveel seconden de nieuwe foto tevoorschijn moet komen.

Photo Caster
Zo ziet de Photo Caster app er uit op iOS.

Het verschil met de Photowall app is simpel: Photo Caster is simpel en Photowall is uitgebreid. Het zijn apps die je op verschillende momenten kunt gebruiken. Photowall is leuk voor meerdere mensen, maar Photo Caster is echt handiger als je zelf foto’s wilt laten zien op een rustige, overzichtelijke manier. Foto’s streamen naar je Chromecast doe je dus met de Photo Caster app, tenzij je met meerdere mensen een show wilt maken.

Protip: Sluit met behulp van een otg kabeltje (€3,99) eenvoudig een hardeschijf of usb stick vol met foto’s en video’s aan op je smartphone of tablet.

5 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *