Foto’s streamen naar Chromecast met Photo Caster app

Google lanceerde heel recent een nieuwe Chromecast app: Photowall. De app is weer een nieuwe reden voor jou om een Chromecast te kopen, maar schiet wel te kort als je simpelweg enkele foto’s wil laten zien. Gelukkig zijn er meerdere ontwikkelaars die apps hebben gemaakt voor op je iOS en Android apparaten en dus is er een app die dit wél kan: Photo Caster.

Photo Caster is gratis te downloaden en is erg simpel. Je krijgt alle foto’s te zien die je op je apparaat hebt en vervolgens kun je een foto selecteren die je op de TV wilt zien. Je kunt ook een slideshow maken en zelf instellen na hoeveel seconden de nieuwe foto tevoorschijn moet komen.

Photo Caster
Zo ziet de Photo Caster app er uit op iOS.

Het verschil met de Photowall app is simpel: Photo Caster is simpel en Photowall is uitgebreid. Het zijn apps die je op verschillende momenten kunt gebruiken. Photowall is leuk voor meerdere mensen, maar Photo Caster is echt handiger als je zelf foto’s wilt laten zien op een rustige, overzichtelijke manier. Foto’s streamen naar je Chromecast doe je dus met de Photo Caster app, tenzij je met meerdere mensen een show wilt maken.

Protip: Sluit met behulp van een otg kabeltje (€3,99) eenvoudig een hardeschijf of usb stick vol met foto’s en video’s aan op je smartphone of tablet.

5 gedachten over “Foto’s streamen naar Chromecast met Photo Caster app

 • 29 maart 2014 om 01:13
  Permalink

  Top app!! Zojuist gedownload en werkt perfect! Foto’s binnen minder dan een seconde op de TV zichtbaar. Nu nog video ondersteuning. Gr, Freek

  Beantwoorden
 • Pingback:De Google Chromecast - Punt.info

 • 6 februari 2015 om 15:10
  Permalink

  Wauw die otg kabeltjes zijn echt onwijs handig! Bedankt voor de tip, had er anders nooit opgekomen.

  Beantwoorden
 • 17 februari 2015 om 11:08
  Permalink

  hoe kan ik eigenfilmpjes van tablet naar chromecast kasten,
  dus welke app heeft video ondersteuning,

  Beantwoorden
  • 17 februari 2015 om 11:51
   Permalink

   Plex is een hele goede app hiervoor.
   Gratis varianten zijn Localcast en AllCast

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *