De nieuwe Chromecast gast modus en Screencasting (mirroring)

Google werkt contstant aan de verbetering van hun Chromecast. Met iedere update wordt de stick weer een stukje slimmer en fijner in gebruik. De laatste update bevat twee grote verbeteringen: de gloednieuwe gast modus en verbeteringen voor de screen cast (mirroring) functionaliteit. De “Guest mode” is een modus die het voor gasten mogelijk maakt om verbinding te maken met jouw Chromecast, zonder dat ze daarbij verbonden hoeven te zijn met je wifi.

Gast modus

De chromecast is een geweldig apparaat om samen met je vrienden en familie te gebruiken. Open de YouTube app op meerdere devices, laat iedereen hun favoriete filmpjes en videoclips toevoegen aan de wachtrij, en je hebt de rest van de avond een leuke playlist. Laat vrienden en familie hun laatste foto’s en video’s delen via je tv, en die familiebijeenkomsten worden ineens een stuk leuker. Met de komst van de nieuwe “Guest mode” is het nu niet meer nodig om opzoek te gaan naar dat verloren stukjes papier met je wifi wachtwoord erop. Zet simpelweg de gast modus aan in de settings van je chromecast, en iedereen kan zonder wifi toegang tóch verbinden met de hdmi dongel in je televisie.

 

Chromecast gast modus inschakelen

Het verbinden via de gastmodus gaat via de nieuwe ultrasonic technologie. De stick in je tv via een voor het menselijk oor niet te horen bericht de pincode naar het apparaat van iedereen in dezelfde kamer. Mocht het via deze manier niet lukken, dan kan de pincode ook handmatig ingevoerd worden.

Screen casting (mirroring)

Er zijn in totaal al honderden Android, IOS en webapps voor de Chromecast, maar zo nu en dan kom je een app tegen die het streamen/casten naar je tv nog niet ondersteunt. Dit is waar “screen casting” een uitkomst kan bieden. Ieder Android apparaat met Android 4.4.2 of hoger kan zijn voleldige scherm streamen naar de chromecast. Dit houdt in dat je je volledige smarthphone kan gebruiken via het scherm van je TV.

screen-casting-chromecast

Screen casting (ook wel mirroring genoemd) kan ook gebruikt worden vanaf je computer of laptop. Download hiervoor de “Google cast extension” voor Google chrome. Hiermee is het mogelijk het scherm van je laptop of computer naar je televisie te sturen. Hou er wel rekening mee dat Screen casting nog in de beta fase zit, hierdoor kan het voorkomen dat hoge resolutie video’s nog wat kunnen schokken of “laggen”. Maar het is een geweldige manier om even snel op een tv te tonen, zoals een presentatie of een grappige foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *