‘Chromecast gaat weerbericht tonen’

Er gaan geruchten dat de Google Chromecast binnenkort een update krijgt, waarna de slimme HDMI-stick van Google het weerbericht zou gaan tonen op het aangesloten TV-scherm. Het is onduidelijk wanneer Google de update zal inplannen en het is nog niet bevestigd door Google. Een Reddit-gebruiker heeft de code van de Chromecast bekeken en vond hints die verwezen naar het weerbericht.

Naast de aanwijzingen in de code vond hij ook afbeeldingen (icoontjes) zoals regen, onweer, zon, bewolking en meer. Het lijkt er dus op dat dit gerucht klopt. Google heeft aangegeven dat ze altijd bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe functies, maar dit gerucht werd niet bevestigd.

Het zou een stap in de goede richting zijn om het nu nog vrij geeky stukje hardware voor een breder publiek beschikbaar te maken. De Chromecast heeft veel potentie en deze update zou de verkoop wel eens kunnen doen stijgen.

Nederland

De hdmi stick van google werd op 26 maart gelanceerd in Nederland en je kunt hem nu alleen nog kopen in de Google Play Store. Of en wanneer Google de stick ook beschikbaar gaat stellen voor andere webwinkels, is niet bekend.

Update 2015: Inmiddels is de stick goed verkrijgbaar in nederland. Je kan hem gemakelijk en goedkoop aanschaffen bij Bol.com voor €35.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *