Hoe werkt de Chromecast?Lees de Chromecast setup voor dummies!

Chromecast kost € 38 incl. verzendkosten

 

Update 6-10-2015: onderstaande informatie is verouderd (betreft de Chromecast 1).

Informatie over het kopen van de nieuwe Chromecast 2 | Chromecast 2015.

De Google Chromecast is sinds een paar dagen beschikbaar in Nederland en de vraag was enorm, zo bleek. Veel websites zeggen nog steeds dat de Chromecast alleen verkrijgbaar is via buitenlandse websites, maar dit is niet het geval. Je kunt de Chromecast bestellen bij de Google Play Store, een Nederlandse webwinkel. Je moet betalen met Google Wallet (= credit card) en kan dus niet betalen met iDeal of PayPal.

De Chromecast kost € 35,- en de verzendkosten bedragen € 3,- voor de normale levering (3 – 6 dagen). Je kunt ook kiezen voor de snelle levering (1 – 3 dagen): dan betaal je € 6.- verzendkosten. Al met al kun je de Chromecast dus bestellen voor € 38,- en na een paar nachten slapen ontvang je deze schitterende doos op de deurmat.

Chromecast besteld

Chromecast prijs

Het is logisch dat er op dit moment nog veel onduidelijkheid heerst over de prijs van de Chromecast; dit is bij bijna elke release van veel dingen die later pas in Nederland beschikbaar zijn. De Chromecast kost namelijk $ 35 in andere landen en als je hem als webshop bestelt, betaal je flinke verzendkosten. De prijs die jij voor de Chromecast moet vragen wordt dus automatisch hoger. De Android stick is op veel Nederlandse webshops  dan ook te zien met prijzen boven de € 40,-. Dit is ook de verklaring voor de berichtgeving dat je de Google Chromecast alleen kan krijgen in het buitenland: artikelen die simpelweg nog niet zijn bijgewerkt. Laat je niet gek maken en bestel de Google Chromecast gewoon in Nederland, voor maar € 38,-.

Chromecast inhoud doos

Zodra wij onze Chromecast ontvangen, plaatsen we direct een artikel op onze website over de inhoud van de doos en het uitpakken. We zullen ook een aantal foto’s toevoegen. Enkele dagen later schrijven we een uitgebreide review van dit stukje hardware, dat tot nu toe erg populair is in andere landen. Dagelijks verschijnen er nieuwe apps en verwacht wordt dat alle grote applicaties binnenkort ondersteuning bieden voor het streamen naar Chromecast.

No Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *