Chromecast kost € 38 incl. verzendkosten

 

Update 6-10-2015: onderstaande informatie is verouderd (betreft de Chromecast 1).

Informatie over het kopen van de nieuwe Chromecast 2 | Chromecast 2015.

De Google Chromecast is sinds een paar dagen beschikbaar in Nederland en de vraag was enorm, zo bleek. Veel websites zeggen nog steeds dat de Chromecast alleen verkrijgbaar is via buitenlandse websites, maar dit is niet het geval. Je kunt de Chromecast bestellen bij de Google Play Store, een Nederlandse webwinkel. Je moet betalen met Google Wallet (= credit card) en kan dus niet betalen met iDeal of PayPal.

De Chromecast kost € 35,- en de verzendkosten bedragen € 3,- voor de normale levering (3 – 6 dagen). Je kunt ook kiezen voor de snelle levering (1 – 3 dagen): dan betaal je € 6.- verzendkosten. Al met al kun je de Chromecast dus bestellen voor € 38,- en na een paar nachten slapen ontvang je deze schitterende doos op de deurmat.

Chromecast besteld

Chromecast prijs

Het is logisch dat er op dit moment nog veel onduidelijkheid heerst over de prijs van de Chromecast; dit is bij bijna elke release van veel dingen die later pas in Nederland beschikbaar zijn. De Chromecast kost namelijk $ 35 in andere landen en als je hem als webshop bestelt, betaal je flinke verzendkosten. De prijs die jij voor de Chromecast moet vragen wordt dus automatisch hoger. De Android stick is op veel Nederlandse webshops  dan ook te zien met prijzen boven de € 40,-. Dit is ook de verklaring voor de berichtgeving dat je de Google Chromecast alleen kan krijgen in het buitenland: artikelen die simpelweg nog niet zijn bijgewerkt. Laat je niet gek maken en bestel de Google Chromecast gewoon in Nederland, voor maar € 38,-.

Chromecast inhoud doos

Zodra wij onze Chromecast ontvangen, plaatsen we direct een artikel op onze website over de inhoud van de doos en het uitpakken. We zullen ook een aantal foto’s toevoegen. Enkele dagen later schrijven we een uitgebreide review van dit stukje hardware, dat tot nu toe erg populair is in andere landen. Dagelijks verschijnen er nieuwe apps en verwacht wordt dat alle grote applicaties binnenkort ondersteuning bieden voor het streamen naar Chromecast.

0 gedachten over “Chromecast kost € 38 incl. verzendkosten

 • 26 maart 2014 om 00:10
  Permalink

  Wanneer is de Chromecast te bestellen bij andere webwinkels of kan ik hem in een winkel halen? € 3 verzendkosten is nogal wat…

  Beantwoorden
  • 28 maart 2014 om 00:13
   Permalink

   Het is op dit moment nog onduidelijk of Google de Chromecast wel beschikbaar gaat stellen voor andere webshops om te verkopen. Op deze manier móet je de Chromecast – of je het nou leuk vindt of niet – bestellen via de Google Play Store. Hier moet je via Google Wallet betalen en dit is dus een prima kans voor Google om meer aanmeldingen te krijgen voor Google Wallet. Afwachten dus!

   Beantwoorden
 • 16 juni 2014 om 19:56
  Permalink

  Lijkt me handig dat ook de echt grote applicaties toegang geeft tot chromecast zoals RTLXL en bijvoorbeeld uitzending gemist ect.

  Beantwoorden
  • 16 juni 2014 om 21:48
   Permalink

   Helemaal met je eens! We verwachten overigens wel dat apps zoals RTL XL en Uitzending Gemist de Chromecast vroeg of laat zullen ondersteunen. Kortom: geduld!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *