Hoe werkt de Chromecast?Lees de Chromecast setup voor dummies!

Chromecast installeren

Zodra je de Google Chromecast in je handen hebt, wil je natuurlijk gelijk aan de slag. Op de verpakking vind je duidelijke instructies, maar desondanks de instructies kan het soms alsnog lastig zijn om alles goed in te stellen. In dit artikel leggen we je uit hoe je de Chromecast op de juiste manier kan installeren.

Download de app

Chromecast app

Om de Chromecast te installeren, heb je een app nodig. Deze app kun je downloaden in de App Store (iOS) of in de Google Play Market (Android). Zoek naar ‘Chromecast’ en selecteer de app die door Google is gemaakt. Er zijn veel verschillende apps beschikbaar , die kun je uiteraard allemaal uitproberen, maar voor het installeren heb je de officiële Chromecast app nodig. Als je de Chromecast hebt ingesteld kun je de app weer sluiten. Je hoeft de app dus dus niet elke keer op te starten als je je stick wilt wilt gebruiken om te streamen. Een eenmalige setup is voldoende. Het is wel aan te raden om de app niet te verwijderen van je telefoon. De app kan namelijk ook gebruikt worden om de nieuwe Screen casting functionaliteit te starten.

Stappen

Zodra je de Chromecast app gedownload hebt en je de stick in je TV hebt gestopt kan het echte werk beginnen. Volg het stappenplan uit de app om de Chromecast te installeren. Je zult wat keuzes moeten maken wat betreft het netwerk, de naam van die je aan je stick wilt geven en meer. Als je content naar je tv wilt streamen, moeten je Chromecast en het apparaat waarvan je streamt op het zelfde netwerk zitten. Zitten ze op verschillende netwerken, dan kan je niets streamen.
(Edit 2015: Tegenwoordig kan je wél streamen als je niet op hetzelfde netwerk zit. Dit kan via de nieuwe gast mode. Lees voor meer informatie hierover dit nieuwsbericht op onze site.)

Uitgebreider stappenplan nodig? Check de uitgebreide setup stappen

18 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *