Chromecast met Apple apparaten

Google maakt Android en Apple maakt iOS. Android en iOS zijn concurrenten. Je zou dus kunnen verwachten dat de Chromecast niet wordt ondersteund als je een Apple (iOS) apparaat hebt, maar dat is niet het geval! Chromecast werkt met een app die beschikbaar is op Mac OSX, Windows, Android en iOS. De app is dus ook te downloaden als je een iPhone, iPad of Apple laptop of computer hebt. De hdmi media streamer van google is dus perfect te gebruiken in combinatie met apple apparaten. Het zou ook geen slimme zet geweest zijn van Google als ze dit niet mogelijk hadden gemaakt, veel mensen hebben tegenwoordig immers een Apple apparaat.

Chromecast en iOS

Er is een kleine “maar”. Je iOS apparaat moet namelijk wel draaien op iOS 6.0 of hoger. Wees niet bang: de grote layout verandering komt pas in iOS 7.0. Heb je een Mac (Apple computer) of Macbook (Apple laptop), dan heb je de browser van Google nodig om te kunnen streamen naar de hdmi stick. De Google Chrome browser  is gelukkig gratis te downloaden en is naast Firefox één van de fijnste browsers om mee te werken.

Chromecast Apple

Smart TV

Chromecast maakt gebruik van een HDMI-poort. Deze poort zit altijd op nieuwe TV’s, maar ook vaak op de wat oudere TV’s. Kijk voordat je de stick van google koopt eerst even of je een HDMI-poort in je TV hebt zitten. Kijk gelijk ook of je een USB-poort hebt: dan kan je het apparaat namelijk makkelijk van stroom voorzien via je TV. Anders moet dit met een stekker en een kabeltje (deze worden gewoon meegleverd, maar zijn iets onhandiger in gebruik). Om gebruik te kunnen maken van google’s media streamer maakt het dus niet uit of je een Smart TV hebt of niet: het gaat puur om de HDMI-poort.

Wil je meer weten over de werking van de Chromecast, bekijk dan onze pagina over de werking van de Chromecast.

Oorsprong van de naam

De naam ‘Chromecast’ bevat het woord ‘Chrome’. Google Chrome is een webbrowser, zoals bijvoorbeeld Firefox of Internet Explorer. Om vanaf je computer media naar de Chromecast te streamen, heb je dan ook Google Chrome nodig. Cast kan vertaald worden als “uitzenden” of “versturen” in het engels, denk aan “broadcast”. Het apparaat ontvangt de gecaste stream en speelt deze af op je tv.

21 gedachten over “Chromecast met Apple apparaten

 • 16 februari 2015 om 19:23
  Permalink

  Van een kennis weet ik dat je met behulp van de chromecast, de app op je tablet en de app op je tablet van de provider, in zijn geval glasvezel van Vodafone, ook TV programma’s kunt streamen op een TV zonder ontvanger. Nu is mijn vraag kan dit ook met glasvezel van Online? Dus met andere woorden ondersteund Online de Chromecast?

  Beantwoorden
  • 16 februari 2015 om 19:33
   Permalink

   Hallo Liesbeth,

   Dat durf ik echt niet te zeggen.
   Ik kan het zelf ook niet uittesten aangezien ik een Online box nodig heb om de app te laten werken.
   Je kan het even navragen via de klantenservice van Online.
   Wat je ook kan doen is de Chromecast gewoon bestellen, en hem terugsturen als het niet werkt. Verzenden en retourneren is bij Bol namelijk helemaal gratis 😉

   Beantwoorden
 • 3 juni 2015 om 10:53
  Permalink

  Hallo,
  Aangezien de Youtube app is verdwenen van oudere Samsung tv’s, ben ik op zoek om Youtube weer te kunnen kijken op de tv.
  Is het ook mogelijk met deze Chromecast filmpjes van YouTube te streamen vanaf de Apple Iphone of Ipad naar een Samsung TV?
  Bedankt.

  Beantwoorden
  • 3 juni 2015 om 11:03
   Permalink

   Hallo Raimond,

   Vervelend dat de youtube app is verdwenen.
   Gelukkig biedt de Chromecast de perfecte oplossing. Je kan inderdaad filmpjes vanaf je iphone of ipad casten naar de Chromecast die in je Samsung TV zit. Op deze manier kun je het beeld vanaf je telefoon of ipad streamen naar je tv.

   Als je na de aankoop hulp nodig hebt bij het installeren kan ik je ons “setup voor dummies” artikel aanraden (https://www.chromecastkopen.net/chromecast-setup-voor-dummies/)

   Success en veel plezier ermee!

   Beantwoorden
 • 16 juli 2015 om 18:03
  Permalink

  Is het mogelijk om met chromecast icm iMac je beeld volledig over te brengen naar de tv?
  Alvast bedankt

  Beantwoorden
  • 20 juli 2015 om 11:28
   Permalink

   Nee dat is helaas niet mogelijk, Apple biedt geen native support voor de Chromecast.

   Beantwoorden
 • 1 oktober 2015 om 20:20
  Permalink

  Ik zoek een app om het volledig scherm van mijn iphone te casten met chromecast.

  Beantwoorden
  • 3 oktober 2015 om 13:06
   Permalink

   Zulke apps zijn er helaas (nog?) niet.

   Beantwoorden
   • 1 december 2016 om 19:55
    Permalink

    Weet je hoe dat dan wel is op te lossen ?
    Bij voorbaat dank voor je reactie!

    Beantwoorden
 • 6 december 2015 om 17:15
  Permalink

  Ik heb pas een audio chromecast gekocht, maar ik krijg het vanaf mijn Apple Iphone6 niet werkend. Apps zoals Spotify, Youtube lijken de cast modus niet te kennen. Niet kopen dus in combinatie met Apple producten zou ik zeggen.

  Beantwoorden
 • 7 december 2015 om 20:29
  Permalink

  Ik heb de audio chromecast gekocht om de muziek van mijn iPad over de versterker te horen. Dat kan dus niet! Allleen de betaalde Spotify ondersteunt audio chromecast. Zonder Spotify abonnement heb je niets aan de audio.

  Beantwoorden
  • 17 december 2015 om 11:10
   Permalink

   Dat klopt inderdaad, je kunt Spotify wel 90 dagen gratis proberen.

   Beantwoorden
 • 9 december 2015 om 22:40
  Permalink

  Ik heb de vandaag de chromecast 2 audio gekocht om via Napster muziek te streamen. Ik krijg alleen geen icoon bij Napster te zien, waardoor het streamen met mijn iPad dus niet lukt. Ik begreep van de verkoper dat chromecast ook Napster ondersteund. Hoe krijg ik dat met mijn iPad voor elkaar?

  Beantwoorden
 • 30 december 2015 om 09:30
  Permalink

  Gisteren de Chromecast 2 gekocht, binnen 5 minuten geinstalleerd en werkdn, zonder laggs. Complimenten. Echter…..hoe krijg ik mijn MacBook ook zover dat ik kan ‘casten’ naar mijn tv?

  Beantwoorden
  • 30 december 2015 om 09:35
   Permalink

   Nevermind, heb het al gevonden, ook dit werkt vlekkeloos.

   Beantwoorden
 • 27 augustus 2016 om 12:59
  Permalink

  Hallo,
  Ik heb nu al een jaar een voor mij waardeloze chromecast-audio aangezien ik muziek via de Iphone (betaal-account Apple Music) wilde streamen en het slechts een kwestie van tijd zou zijn.
  Ik hoor/lees graag tips om dit mogelijk te maken.
  BVD

  Hans

  Beantwoorden
 • 1 december 2016 om 19:53
  Permalink

  Hoe kan ik het scherm van mijn ipad of iphone naar mijn tv sturen (via de chromecast) ?
  Het beeld op de iphone of ipad naar de tv streamen dus.
  Heel graag een reactie van iemand hoe ik dit kan oplossen.

  Bij voorbaat heel hartelijk dank voor je reactie.!

  Beantwoorden
 • 7 januari 2017 om 18:03
  Permalink

  Ik zag iets over “dat je wel op hetzelfde netwerk zit”.
  Mijn router zend “SSID”, “SSID_5” en “SSID_5_2” uit (triband router). Wordt dit gezien als hetzelfde netwerk om chromecast (audio en/of tv) of als verschillende?

  Werkt zoiets als een Sonos dan wel met alle OS systemen en apps? Beetje lastig allemaal om iets te kunnen streamen. Bij ons is het allemaal IOS maar wel verschillende audio apps.

  Beantwoorden
 • 27 november 2017 om 14:54
  Permalink

  Hoi, ik probeer de chromecast te gebruiken om via mijn ipad naar mijn imac te streamen. Hoe werkt dit in godsnaam? Ben het nu al bijna zat omdat er nergens duidelijke informatie staat aangegeven hoe dat moet! Ook staat er nergens op mijn chromcast apparaat welke het is … er schiet namelijk niks in mijn scherm als ik hem aansluit op mijn imac. Graag antwoord, mijn dank is groot

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *