Google maakt Android en Apple maakt iOS. Android en iOS zijn concurrenten. Je zou dus kunnen verwachten dat de Chromecast niet wordt ondersteund als je een Apple (iOS) apparaat hebt, maar dat is niet het geval! Chromecast werkt met een app die beschikbaar is op Mac OSX, Windows, Android en iOS. De app is dus ook te downloaden als je een iPhone, iPad of Apple laptop of computer hebt. De hdmi media streamer van google is dus perfect te gebruiken in combinatie met apple apparaten. Het zou ook geen slimme zet geweest zijn van Google als ze dit niet mogelijk hadden gemaakt, veel mensen hebben tegenwoordig immers een Apple apparaat.

Chromecast en iOS

Er is een kleine “maar”. Je iOS apparaat moet namelijk wel draaien op iOS 6.0 of hoger. Wees niet bang: de grote layout verandering komt pas in iOS 7.0. Heb je een Mac (Apple computer) of Macbook (Apple laptop), dan heb je de browser van Google nodig om te kunnen streamen naar de hdmi stick. De Google Chrome browser  is gelukkig gratis te downloaden en is naast Firefox één van de fijnste browsers om mee te werken.

Chromecast Apple

Smart TV

Chromecast maakt gebruik van een HDMI-poort. Deze poort zit altijd op nieuwe TV’s, maar ook vaak op de wat oudere TV’s. Kijk voordat je de stick van google koopt eerst even of je een HDMI-poort in je TV hebt zitten. Kijk gelijk ook of je een USB-poort hebt: dan kan je het apparaat namelijk makkelijk van stroom voorzien via je TV. Anders moet dit met een stekker en een kabeltje (deze worden gewoon meegleverd, maar zijn iets onhandiger in gebruik). Om gebruik te kunnen maken van google’s media streamer maakt het dus niet uit of je een Smart TV hebt of niet: het gaat puur om de HDMI-poort.

Wil je meer weten over de werking van de Chromecast, bekijk dan onze pagina over de werking van de Chromecast.

Oorsprong van de naam

De naam ‘Chromecast’ bevat het woord ‘Chrome’. Google Chrome is een webbrowser, zoals bijvoorbeeld Firefox of Internet Explorer. Om vanaf je computer media naar de Chromecast te streamen, heb je dan ook Google Chrome nodig. Cast kan vertaald worden als “uitzenden” of “versturen” in het engels, denk aan “broadcast”. Het apparaat ontvangt de gecaste stream en speelt deze af op je tv.