Chromecast 2 en Chromecast Audio te koop in Nederland

Google heeft zoals verwacht op 29 september tijdens een evenement de Chromecast 2 gelanceerd. Naast de opvolger van de Chromecast is er nu ook een Chromecast audio streamer op de markt: de Chromecast Audio.

De nieuwe Chromecast 2 is inmiddels voor € 39 (incl. verzending) online te bestellen bij Bol.com en bij Coolblue. Ook is de nieuwe Chromecast te bestellen in de Google store.
De Chromecast Audio is inmiddels te koop bij de Mediamarkt en te reserveren bij Bol.com.

8-12-2015 UPDATE: de Chromecast is op dit moment voor € 35 te koop bij Bol.com.

Er gaan al veel langer geruchten over de opvolger van de Chromecast, maar tot nog toe was het bij geruchten gebleven. De verwachting was dat Google de opvolger van de Chromecast tijdens  Google I/O 2015 zou aankondigen, maar dit bleek niet het geval.

De nieuwe chromecast 2015

Chromecast 2

De nieuwe Chromecast heeft een behoorlijk ander uiterlijk gekregen.  De Chromecast 2 bestaat uit een gekleurde plastic schijf (in de kleuren zwart, rood en geel verkrijgbaar) met daaraan buigbare hdmi-kabel waarmee de dongel als het ware aan je TV hangt. Volgens Google bevindt de Chromecast zich hierdoor verder van de TV en van andere apparaten die in de TV zijn geplugd, waardoor interferentie wordt voorkomen. Ook zul je hierdoor het probleem niet meer hebben dat de Chromecast niet tussen andere stekkers past.

De 2e generatie Chromecast ondersteunt de moderne Wi-Fi standaarden (802.11ac en 5Ghz), waar de huidige Chromecast alleen 802.11b/g/n ondersteunt. Bovendien beschikt de opvolger over drie adaptieve WiFi antennes (de huidige heeft 1 antenne) voor een betere ontvangst.

De Chromecast 2 beschikt ook over een nieuwe optie, “Fast Play” genoemd. Fast Play maakt het mogelijk dat er sneller wordt begonnen met afspelen doordat de app die je start op je telefoon ook al vast op de Chromecast geladen wordt.  Binnenkort (begin 2016) wordt Fast Play nog slimmer doordat de apps dan kunnen voorspellen wat je gaat afspelen. Dit wordt dan ook al vast op de Chromecast geladen.

De Chromecast 2 kost in Nederland 39 Euro (incl. verzending), iets meer als de huidige Chromecast die 35 Euro kost. Hiermee blijft de Chromecast nog steeds goedkoper dan de concurrentie. Inmiddels is de Chromecast 2 in een aantal Nederlandse webwinkels te koop.

De Chromecast Audio

Chromecast Audio

Naast de Chromecast 2 is er ook een hele nieuwe Chromecast: de Chromecast Audio. Deze audioversie van de Chromecast kan in (actieve) speakers worden geplugd, waarna je vanaf je smartphone, tablet of pc via je WiFi netwerk muziek naar de speakers kunt streamen. Hierdoor worden je speakers ineens slimme speakers. Ook kun je de Chromecast Audio aansluiten op de versterker of receiver van je audio- of home-cinema set.
Later dit jaar komt er ook multi-room ondersteuning waarmee je muziek je door de verschillende ruimtes in je huis kan volgen. Je moet dan wel over meerdere van deze Audio streamers beschikken natuurlijk. 

De Chromecast Audio ondersteunt verschillende audio-aansluitingen: 3,5 mm jack, RCA en optisch. Bij de Chromecast Audio wordt alleen een 3,5 mm kabel meegeleverd.

Tijdens de introductie van de Chromecast Audio werd verteld dat in ieder geval de streaming diensten Spotify en Google Play Muziek ondersteuning voor de audiostick van Google bieden. Maar als het net zo gaat als met de Chromecast zal het niet lang duren voordat een hele reeks apps de Chromecast Audio ondersteunt. Ook is het mogelijk om het geluid van je (hele) telefoon of van één tabblad van de Chrome browser naar de Chromecast Audio te streamen.

De Chromecast Audio kost in Nederland 39 Euro (incl. verzending).

Nieuwe Chromecast app

Er is een nieuwe Chromecast app die volgens Google volledig herontworpen is. Als je de app start laat deze populaire content van “partner” apps (lees: apps die de Chromecast ondersteunen) zoals Youtube en Netflix zien. Er wordt dan alleen content getoond van apps die op je device zijn geïnstalleerd.

In een apart artikel zal aandacht aan alle features van de nieuwe app worden besteed. De app wordt de komende weken uitgerold op het iOS en Android platform.

Een gedachte over “Chromecast 2 en Chromecast Audio te koop in Nederland

  • 8 september 2016 om 09:34
    Permalink

    Mijn LG televisie is smart ondersteund kan ik nu met deze cromecast 2 internet op mijn tv krijgen via de router.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *